Dondurmaların En Tatlısı
Şoklu Dondurma

72 Saat Erimeyen Özel Şoklu Paketlerimiz ile Dondurmalarımız Yurdun her yerinde.

Dondurma Life

Damak keyfinizin yaşamınıza anlam katan detayları Dondurma Life’da...

DETAY
Fotoğraflarımız
FOTO GALERİ
Videolarımız
VİDEO GALERİ
00 90 242
512 00 46
Keçi Sütünün Bilimsel İçeriği

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hayri Coşkun, yeni doğan bebeklerin anne sütü alamadığı dönemlerde ihtiyaç duyacağı bazın besin elementlerini keçi sütünden alabileceği söyledi.

Prof. Dr. Coşkun, yaptığı açıklamada, keçi sütünün protein benzerliği açısından anne sütüne yakın olduğu belirterek keçi sütünde alerji yapan proteinlerin oranının düşük ya da sıfıra yakın olduğunu bildirdi.

Yeni doğan bir bebeğin doğum ağırlığının iki katına çıkabilmesi için 180 gün geçmesi gerektiğini ifade eden Coşkun, "Bu süre keçilerde 19 gündür. Çünkü anne sütünde yüzde 1.6 protein olduğu halde keçi sütünde bu oran 4.3'tür" dedi.

Keçi sütünün yağ kürecik çapının, inek sütüne göre oldukça düşük olduğunu vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:

"Yağ kürecik çapı keçi sütünde 1 mikronsa inek sütünde 17-18 mikrondur, insan midesinde daha yumuşak pıhtı yapar. Bu açıdan, çocuklar ve midesi zayıf veya hassas olanlar için daha uygundur, sindirilmesi kolaydır. Keçi sütünde alerji riski daha düşüktür. Bu nedenle keçi sütü, inek sütüne göre anne sütüne daha yakındır. Keçi sütündeki yağ, inek sütündeki gibi topraklanıp üstte birikmez. Bu da sindirimi, absorbsiyonu kolaylaştırmaktadır. Keçi sütü doğal homojenizedir"